Ikke la deg lure på harryhandel

EuroCash har merket en egen bankterminal med «norske bankkort». Men det skal du ikke bry deg om.

- DETTE ER Å GÅ LANGT! Her får du kun betalt i norske kroner. - Ikke la deg lure, oppfordrer forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB. Foto: MARIANNE URDAHL
- DETTE ER Å GÅ LANGT! Her får du kun betalt i norske kroner. - Ikke la deg lure, oppfordrer forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB. Foto: MARIANNE URDAHL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du som har vært på handel langs svenskegrensa, har kanskje lagt merke til at de ofte har flere bankterminaler ved kassa. Den ene er for betaling i lokal valuta og med kredittkort, mens den andre er for betaling med norske BankAxept-kort - for deg som betaler i norske kroner.

Hos EuroCash har de merket en egen bankterminal med «norske bankkort», som du kan se på bildet ovenfor. Stikker du kortet inn der, må du betale i norske kroner.

Og det er kanskje bra for butikken, men målt i kroner og øre er det ikke så smart for deg som kunde.

Som Dinside har slått fast tidligere, bør du nemlig alltid betale i svenske kroner.

- Ikke la deg lure!

- At noen har satt opp bankterminaler hvor det eneste valget er norske kroner er å gå langt. Ikke la deg lure, sier forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, til Dinside. Si heller at du vil betale i lokal valuta, og be alltid om taxfree på varer der det er mulig å få tilbake momsen, er rådet.

Hun hevder at mange blir usikre når de får spørsmålet om de skal betale i norske kroner eller i lokal valuta.

- Det er ikke så rart, siden de fleste legger opp til at du skal betale i norske kroner.

- Selv har jeg aldri opplevd at noen spør om jeg skal betale i lokal valuta, fortsetter Sandmæl. I stedet har alltid fått spørsmålet om jeg skal betale i norske kroner. Gjerne med et tonefall som tyder på at det er det mest naturlige valget. Ikke så rart siden butikken tjener på at nordmenn betaler i norske kroner, da setter nemlig butikken selv valutakursen, sier hun videre.

LES OGSÅ: Harryhandelen har ikke vært dyrere på 15 år!

Hva gjør du?

Betaler du helst i norske eller svenske kroner, på svenskehandel? (Avsluttet)
Svenske(90%) 48576
Norske(7%) 3747
Vet ikke(3%) 1838
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Skal ikke være slik

- Her har butikken gjort noe som ikke er regelen i våre butikker. Denne plakaten skal ikke være slik, sier Henrik Almqvist, markedssjef for EuroCash-gruppen, til Dinside.

Han understreker at dette er noe butikken har gjort på eget initiativ, og ikke noen som EuroCash-kjeden har som regel.

Ifølge Almqvist, skal butikken det gjelder ta bort plakaten.

- For øvrig gjør vi slik det gjøres generelt i hele bransjen. Vårt kassapersonell skal spørre om kunden vil betale i norske eller svenske kroner, sier markedssjefen, og hevder at det tradisjonelt sett er mange kunder som har ønsket å betale med norske bankkort i deres butikker - og at dette er en av grunnene til at de tilbyr det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer