Ikke la deg vippe av pinnen

Tyver bruker brystene for å distrahere minibankkunder.

300 euro skal ha forsvunnet etter at to kvinner brukte sine egne kropper som virkemiddel for å lure en mann i Paris. Foto: Colourbox.com
300 euro skal ha forsvunnet etter at to kvinner brukte sine egne kropper som virkemiddel for å lure en mann i Paris. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå leter politiet i Frankrike etter to "attraktive kvinnelige tyver" som ifølge Telegraph blottet brystene for en mann som skulle ta ut penger i minibanken. Kvinnene klarte å distrahere ham før de stjal pengene hans.

Kvinnene skal ha blottet seg for mannen mens han tastet PIN-koden i en minibank i Paris. Mens han stirret på den ene, skal den andre ha klart å stjele 300 euro fra kontoen hans før de to flyktet av gårde.

Hold fokus!

Selv om lignende tilfeller ikke er kjent i Norge, er det et generelt godt tips å forsøke å holde fokus i situasjoner der du håndterer bankkort, PIN-koder eller andre verdisaker.

Et ikke ukjent triks som brukes i lommetyver i utlandet, er å tilgrise en utvalgt person med noe før en annen kommer til unnsetning for å tilby seg å tørke opp. Dette skaper som regel så mye tumulter at vedkommende blir et lett offer for lommetyvene.

>>>Se flere sleipe triks lommetyvene benytter seg av

Tull med minibanker

Men minibanksvindel har også vært et hett tema i Norge i sommer. I lang tid har banknæringen beroliget oss med at norske minibanker er helt sikre på grunn av antiskimmingsutstyr som skal være montert i alle minibanker her i landet.

Ifølge Aftenposten avslørte politiet likevel en type skimmingutstyr i seks minibanker i Oslo. Det nye utstyret bestod av et mikrokamera og en mikrochip for avlesning av kortinformasjon, og denne teknologien er så avansert at antiskimmingsutstyret som finnes i norske minibanker, ikke klarer å registrere at noen har fiklet med minibanken.

>>>Les mer om dette

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer