Ikke la hvem som helst passe lønnen din!

Du må ha lønnskonto. Men du må ikke ha den hvor som helst. DinSides undersøkelse av 14 av de største bankene i Norge viser at den dårligste banken tilbyr 12 ganger lavere rente enn den beste!

Publisert

DinSide har plukket ut 14 av de største bankene i landet og sammenlignet rentetilbudene på vanlige lønnskontoer (kalles også for brukskonto og personkonto). Siden betingelsene varierer er det vanskelig å sammenligne rentesatsene direkte, men undersøkelsen viser at forskjellene i innskuddsrente absolutt bør med i vurderingen når du skal velge din bankforbindelse.

Forsikringsbankene best

Mens kredittbanken BN Bank kan tilby deg en boliglånsrente som ligger midt på treet, tar de det igjen i rikt monn overfor sine lønnskontokunder. Har du under 25.000 på kontoen får du ikke mer enn 0,5 prosent rente i denne banken. Imidlertid kan du få fra 4 prosent og oppover dersom du greier å fylle kontoen din med mer enn 25.000 kroner.

Dette tilsvarer renten som du kan få på noen av de beste lønnskontoene. Hos Gjensidige Bank og Vår Bank kan du få 4 prosent på lønnskontoen din uansett beløp. Dette kan du også regne med hos Sparebank1 Vest. I sistnevnte bank kan du også få 1,5 prosent mer dersom du har over enn 15.000 kroner på kontoen. Vinneren er imidlertid Storebrand Bank. Her får lønnskontoinnehaveren hele 6 prosent rente fra første krone uansett beløp. Dette er riktignok en halv prosent lavere enn beste lønnskontorente hos Sparebank1 S-R Bank. Men for å få denne renten må du være totalkunde i banken og ha enten 100.000 kroner i innskudd eller gjeld i tillegg til avtale om VISA-kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer