Ikke la kronekrøll true lykken

PENGER: Flytter du inn hos kjæresten og betaler ned på hennes boliglån i fem år, risikerer du å stå uten ett rødt øre dersom forholdet tar slutt.

Når pengekrangel truer forholdet
Når pengekrangel truer forholdet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du blir ikke lykkelig av penger. Men dårlig økonomi vil på sikt kunne velte nesten ethvert forhold.

Når du flytter inn i en leilighet som din samboer eier, må du være klar over at du ikke automatisk vil oppnå eiendomsrett til boligen.

Fakta: Selv om du har hjulpet samboeren med å nedbetale hennes boliglån, så vil leiligheten fremdeles være hennes - 100 prosent.

Vil du kjøpe deg inn i leiligheten må dere altså inngå en skriftlig avtale om dette.

Slik deler dere

Vårt utgangspunkt er likevel at de færreste kjøper seg inn hos kjæresten med en gang. Til å begynne med bør derfor den som flytter inn betale husleie.

Men hvordan skal utgiftene fordeles når bare den ene parten eier boligen?

Svaret er slett ikke så opplagt som det høres ut. Boligen kan nemlig være helt eller delvis nedbetalt, eller belånt til over pipa. Trykk på lenkene til høyre for å se hvilke løsninger vi anbefaler.

Du bestemmer

Per i dag sier ikke lovverket noe om hvordan samboere bør fordele utgiftene. Det betyr at det er helt opp til paret selv å velge modell for delingen, noe som kan være vanskelig å bli enige om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer