Kan bli pakkekaos

- Ikke la pakkene ligge og vente

Pandemien gjør at flere vil handle julegavene på nett. Både pakkeleverandører og butikkene har en klar oppfordring til kundene.

HENT PAKKER NÅ: Og helst når det er minst trafikk i butikken, er oppfordringen fra pakkeleverandører og butikkene. Foto: Kirsti Østvang
HENT PAKKER NÅ: Og helst når det er minst trafikk i butikken, er oppfordringen fra pakkeleverandører og butikkene. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ventet at nordmenn vil bruke rekordmye på årets julehandel, og at vi i enda større grad enn før kommer til å handle på nett.

PostNord, som ekspederer mange av pakkene som sendes rundtom i landet forventer en økning på 40 prosent fra i fjor, der de håndterte én million pakker i uka. Også Posten forventer historisk store pakkemengder.

Allerede høyt pakkevolum

- I år vil vi slå alle rekorder når det gjelder leveranser av pakker. Trykket har startet tidligere enn normalt og vi er allerede nå oppe på pakkevolumer som er svært høye, forteller pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen, til Dinside.

Det har Dinside selv erfart ved henting av pakker, hvor de ansatte beklaget over lang venting fordi det var mange pakker å lete gjennom.

Posten har hentet inn 600 ekstra medarbeidere som skal hjelpe med å ta unna det økte pakkevolumet som kommer inn mot black friday og jul, forteller pressesjefen.

- De engasjeres på terminaler og budsiden over hele landet for å sikre god flyt og presise leveranser.

Posten har dessuten utvidet åpningstider på postkontorene og på kundeservice samt at det er gjort flere forberedelser på Post i Butikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.