Ikke latterlig billig

Det er faktisk 6 av 15 som er billigere.

Her reklamerer Chess for deres "latterlige" billige kontantkort. Foto: Faksimile: Chess.no
Her reklamerer Chess for deres "latterlige" billige kontantkort. Foto: Faksimile: Chess.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chess` kontantkort Global er ifølge selskapet latterlig billig, men det er ikke sannheten. Det kommer frem av Telepriser.no at det er seks andre aktører som er billigere, ifølge Forbrukerombudet.no.

Sjekk ut DinSides mobilkalkulator her

Forbrukerombudet har tatt opp påstanden om den latterlige prisen med Chess direkte. De mener påstanden er villedende og i strid med markedsføringsloven.

Chess på sin side er ikke enig med Forbrukerombudet, og har valgt å kjøre enda en kampanje i desember der de bruker påstanden "latterlig billig".

Forbrukerombudet reagerer fordi de mener latterlig billig tilsier veldig billig. De synes ikke syvende plass av femten kontantkort kvalifiserer til veldig billig, men heller midt på treet.

There is no thing as a free lunch: Her er 1-kronesbløffene

Chess opplyser ikke om de faktiske ringeprisene i kampanjen, og bryter dermed fastlagt praksis i mobilbransjen som de fleste andre aktører følger, ifølge Forbrukerombudet.

- Manglende prisopplysninger kombinert med påstanden om at dette er «latterlig billig», gjør at Chess sin kampanje om kontantkort er villedende og dermed ulovlig, jf. markedsføringsloven §§ 2 og 3, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer