Ikke legg igjen kontanter og smykker på hotellrommet

Bruk safe, ellers kan du tape store summer på forsikringen.

RISIKABELT: Å la kontanter ligge igjen på hotellrommet er en risikosport. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX
RISIKABELT: Å la kontanter ligge igjen på hotellrommet er en risikosport. Foto: FOTOLIA / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uroen i Hellas har gjort at mange nordmenn nå tar med seg kontanter på årets sommerferie. Kontanter som raskt kan havne i feil hender.

Hva du eventuelt får igjen fra reiseforsikringen, styres til en viss grad av forsikringens vilkår. Og sier forsikringen at du ikke skal ha kontanter eller verdisaker liggende på hotellrommet, risikerer du derfor å ikke få igjen noe som helst.

Det viser en rekke uttalelser fra Finansklagenemnda.

LES OGSÅ: Her er sommerens billigste ferieland – hvor mye billigere er de enn Norge?

Kontanter i kommoden

Under en ferie i Barcelona ble en norsk mann frastjålet 2.800 euro i kontanter fra ferieleiligheten. Pengene, tilsvarende rundt 25.000 kroner, lå i en konvolutt i en kommode.

Reiseforsikringen ville derfor ikke betale en eneste euro i erstatning, da sikkerhetsforsikriftene krevde at «Sikrede skal bære penger, pass og smykker på/med seg eller låse de inn i fastmontert safe/oppbevaringsboks i bygning eller dertil egnet låst rom».

Mannen klagde til Finansklagenemnda. Men han fikk ingen hjelp, til tross for at leiligheten ikke hadde noen safe tilgjengelig. De synes han burde prøvd hardere enn en konvolutt i en kommode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer