Liste over nettbutikker du bør unngå

- Ikke lenger «svindelgalleri», men du bør likevel styre unna disse nettbutikkene

Forbrukertilsynet oppdaterte fy-liste. Så tok de vekk ett ord og fjernet én av butikkene, etter at Dinside så nærmere på saken.

USERIØSE BUTIKKER: Forbrukertilsynet har kommet med en fersk liste over nettbutikker de mener du bør unngå. Men én av butikkene valgte de å fjerne etter at eieren følte seg urettmessig hengt ut. I tillegg har de nå fjernet ordet «svindelgalleri». Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
USERIØSE BUTIKKER: Forbrukertilsynet har kommet med en fersk liste over nettbutikker de mener du bør unngå. Men én av butikkene valgte de å fjerne etter at eieren følte seg urettmessig hengt ut. I tillegg har de nå fjernet ordet «svindelgalleri». Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukertilsynets liste over nettbutikker du helst bør unngå ble inntil torsdag kalt «svindelgalleri».

Nå modererer Forbrukertilsynet ordbruken til «useriøse nettbutikker». Samtidig har de fjernet en av butikkene på listen, etter at eieren klaget. Dette skjedde etter at Dinside først hadde tatt kontakt med daglig leder i butikken og informert om at de lå på denne listen.

Listen over nye nettbutikker som Forbrukertilsynet hevder er useriøse, ble dermed redusert fra 30 til 29.

Nærmere ettertanke

- Vi har valgt å fjerne en av nettbutikkene som sto på den opprinnelige listen midlertidig etter en henvendelse fra eieren. Det er midt i ferietiden, og vi vil måtte bruke noe tid på å vurdere om vi skal fjerne den permanent, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukertilsynet til Dinside.

Ytterligere en nettbutikk blir nå vurdert fjernet etter at daglig leder tok kontakt, opplyser Forbrukertilsynet i en e-post vi mottok fredag formiddag.

I den opprinnelige teksten på Forbrukertilsynets nettside ble ordet «svindelgalleri» brukt. Og i pressemeldingen som Forbrukertilsynet sendte ut onsdag sto det:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer