Ikke lett å bli helgepappa

Hver tredje deltidsfar blir sykmeldt etter samlivsbruddet, viser ny, norsk undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Når forholdet ikke fungerer og paret skiller lag kan livet bli ekstra vanskelig for den som mister den daglige omsorgen for barna, skriver Bergens Tidende.

Savnet av barna når de ikke er der, og opplevelsen av å bli satt på sidelinjen som far er ofte vanskelig å takle, kommer det frem i Frode Thuens bok «Livet som deltidsforeldre».

Boken kommer ut til våren, og tallene som blir presentert der viser at ca. tretti prosent av deltidsfedrene blir sykmeldte i kortere eller lengre perioder etter samlivsbrudd.

- Det er overraskende mange, og viser at det er belastende å være deltidsfar, sier professor i psykologi og HEMIL-direktør, Frode Thuen, til Bergens Tidende.

2000 norske deltidsforeldre har deltatt i undersøkelsen, og 95 prosent av dem er menn.

- De oppgir konflikter med eks’en, omfanget av samværet med barna og psykiske helseproblemer som årsak til sykefraværet, forklarer Thuen.

I fjor ble 10.500 ekteskap oppløst. I seksti prosent av tilfellene hadde parene felles barn. Thuen etterlyser bedre og mer rettferdige løsninger for deltidsforeldrene.

- «Den ene får alt, den andre får ingenting». Mange oppfatter lovverket som urettferdig, sier Thuen til Bergens Tidende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer