Ikke levér på papir

Da må du nemlig vente lenger før du får skatteoppgjøret ditt.

Leverer du selvangivelsen på papir kan du glemme å få oppgjøret utbetalt i juni.  Foto: Per Ervland
Leverer du selvangivelsen på papir kan du glemme å få oppgjøret utbetalt i juni. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag starter utsendelsen av selvangivelsen på papir, og fra i dag kan du sjekke og levere selvangivelsen elektronisk selv om du ikke er registrert som såkalt e-bruker hos Skatteetaten.

Som kjent har det vært innloggingsproblemer på Altinn når selvangivelsen har kommet de siste årene. Så langt i dag har derimot DinSide ikke hatt problemer med innloggingen.

De to siste ukene er det som kjent bare e-brukerne som har fått tilgang til å sjekke selvangivelsen på nettet. Men selv om du ikke rakk å registrere deg som e-bruker før fristen 1. mars, er det lurt å levere selvangivelsen elektronisk.

Les også: Dette må samboere og nygifte sjekke

Får oppgjøret senere

Skattytere som velger å levere selvangivelsen på papir må nemlig vente også når eventuell skatt til gode skal utbetales. – Første skatteoppgjørspulje for inntektsåret 2012 blir 26. juni, og vil omfatte lønnstakere og pensjonister som har levert selvangivelsen elektronisk, samt skattytere som har benyttet seg av leveringsfritak, altså de som ikke har levert selvangivelsen. De som ikke har noe å endre i selvangivelsen trenger ikke levere, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer