Ikke like stor is i flerpakningene?

Kjøper du flere is i en pakke, kan de være mindre enn originalproduktet.

MINDRE: Det er ingen tvil om at isen fra flerpakningen er mindre enn originalen, nærmere bestemt får du 20 ml mindre vare per is. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MINDRE: Det er ingen tvil om at isen fra flerpakningen er mindre enn originalen, nærmere bestemt får du 20 ml mindre vare per is. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommer og sol fører hvert år til at det dukker opp et stort utvalg flerpakninger med små-is i dagligvarebutikkene.

Men det er slett ikke sikkert størrelsen på isen i flerpakningene er den samme som på originalen. Så hva lønner seg egentlig å kjøpe?

Se hvilke av årets is-nyheter vi likte best

Mindre is i flerpakningene

En nærmere kikk i frysedisken viser nemlig at hver is i flerpakninger med Snickers-is fra Diplom-is eller Krone-is fra Hennig Olsen, er mindre i størrelse enn ved kjøp av kun én is av disse typene.

På andre flerpakninger med is kommer det tydelig frem at isen er mindre, som for Royal-is, hvor isen i flerpakningen heter Royal-is mini. Andre istyper, som Sandwich og Krone-is fra Diplom-is, er like store uansett om du kjøper flere i en pakke eller ei.

Det er ikke tilfellet for de to førstnevnte istypene. Her må vi sjekke innholdsfortegnelsen, som viser følgende:

 • En tradisjonell Snickers-is er på 72,5 ml eller 66 gram, mens hver Snickers-is i flerpakningen er 53 ml eller 48 gram.
 • Forskjellen på tradisjonell Krone-is fra Hennig Olsen og Krone-is i deres 6+2 flerpakning, er på 20 ml, ettersom den tradisjonelle Krone-isen er 145 ml, mot 125 ml per is i flerpakningen.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer