Ikke like sunt som før

De færreste plukker eplene rett fra trærne. Vi ønsker frukt som ser delikat ut. Men dette er mindre sunt enn vanlig frukt.

Publisert
Sist oppdatert

Frukt og grønnsaker er ikke som det pleide å være.

Mindre næringsstofferAmerikanske forskere har undersøkt frukt og grønnsaker. Av de 13 viktigste næringsstoffene, hadde seks sunket betraktelig.

Forskningsleder Donald Davis ved University of Texas fant ut at avlinger manglet opptil 38 prosent av proteiner, kalsium, vitamin C, fosfor, jern og B-vitaminet riboflavin sammenlignet med produkter fra tidligere tiår.

Ifølge Davis er grunnen til dette at bøndene ønsker å øke produksjonen. Til det bruker de moderne teknikker som gjør at frukten og grønnsakene vokser fortere.

Det betyr at næringsstoffene ikke har like god tid på å utvikle seg. Når produktene får bruke tid på å vokse, absorberes næringsstoffer fra solen og jorden.

- Bønder får betalt for vekten av avlingen, ikke for mengden av næringsstoffer, sier Davis ifølge ABC News.

Han mener likevel at vi ikke skal slutte å spise frukt og grønnsaker.

- Selv om mengden av næringsstoffer har falt, er fremdeles frukt og grønnsaker den rikeste kilden av beskyttende næringsstoffer, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer