Ikke lønnsomt å kjøpe stort

Billigere med mange små Sun Light enn en stor, viser DinSides prissjekk.

STOR ELLER LITEN? Man skulle tro prisen per desiliter var billigst ved kjøp av stor Sun Light. Men det er ikke tilfellet.      Foto: Berit B. Njarga
STOR ELLER LITEN? Man skulle tro prisen per desiliter var billigst ved kjøp av stor Sun Light. Men det er ikke tilfellet. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man tar det gjerne for gitt at store mengder av en vare betyr lavere pris. Men ikke la deg lure av høyvolumpakker alene. DinSide har tidligere vist eksempler der store pakker har høyere volumpris enn små, og DinSides ferske prissjekk av rengjøringsmidler viser at det er lett å finne slike eksempler også innenfor denne produktgruppen.

Felleskjøpet er kjent for salg av maskiner og utstyr til landbruket, men kjeden selger også vaskemidler og såpe i store forpakninger.

Vår prissammenligning viser at det ikke nødvendigvis er billigere å hamstre vaskemidler:

Fem liter med Sun Light på Felleskjøpet koster nemlig mye mer enn ti vanlige Sun Light på Kiwi.

Les også: Sjekk nøye - ikke la deg lure av hylleprisen

Seks av ni dyrere på Felleskjøpet

DinSide har sjekket pris på ni rengjøringsprodukter til bruk i hjemmet, som selges både på Felleskjøpet og i dagligvarebutikkene.

Seks av de ni produktene er billigst å kjøpe i vanlig størrelse på dagligvarebutikken, enn i stor versjon på Felleskjøpet.

Sun Light er det mest overraskende eksempelet. Sun Light koster 3,98 kroner per dl på Felleskjøpet, totalt 199 kroner for hele dunken på fem liter. Kjøper man vanlige flasker på Kiwi, koster disse bare 3,32 kroner per dl, totalt 166 kroner for fem liter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer