- Ikke mal hele ansiktet

Karnevalssminke er hard kost for sensibel hud.

Foto: Clare Talbot
Foto: Clare Talbot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Generelt sier vi om karneval, og da særlig for barn med atopisk eksem - som har mer følsom hud enn andre - at de jo kan kle seg ut på mange andre måter uten å male seg i ansiktet. Man kan kanskje male på en liten bart, eller pynte seg med løsnese eller store ører, i stedet for å male hele ansiktet, sier sykepleier og rådgiver i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), Helle Grøttum, til DinSide.

Fastelavn er i anmarsj, og det betyr høytid for karneval. Barnehagebarn, skolebarn og kanskje endog voksne kler seg opp i kostymer og pynter hår og ansikter med fargerike kunstverk.

Se opp for farlig sminke

- Ikke ha det på hele dagen

- Det viktigste er å være fornuftig, ikke male hele ansiktet, og ikke ha det på hele dagen - man trenger ikke legge seg med karnevalssminken og forsåke å bevare den lengst mulig, fortsetter Grøttum i NAAF.

Grøttums råd er, i sær for de med spesielt følsom hud, å kun ha malingen på under karnevalet og vaske det godt av etterpå.

Atopisk eksem

Og er du usikker på om barnet ditt eller du tåler nærkontakt med karnevalssminke eller -maling, så kan du teste det på underarmen et par timer og se hvordan det går - før du legger fargene over hele ansiktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer