Ikke miks dette med juledrammen

Går dårlig sammen.

Kombinasjon av medisin og alkohol kan blant annet føre til blodsukkerfall, svimmelhet og oppkast.   Foto: Colourbox
Kombinasjon av medisin og alkohol kan blant annet føre til blodsukkerfall, svimmelhet og oppkast. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Piller og alkohol går dårlig sammen og kan utgjøre en stor helsefare - det vet de fleste. Likevel er det mange som mikser medisiner og alkohol.

Ti myter om alkohol

Ifølge en undersøkelse ved Brown University i USA, har to tredjedeler av de som går på reseptbelagte medisiner, drukket alkohol samtidig. Dette har de gjort i alle fall en gang det siste året. Dette viser studien fra universitetet, basert på en undersøkelse av alkohol- og medisinvanene til 8.2000 voksne. Rapporten ble publisert i september 2008.

En av 20 drakk ofte nok til å være i risikosonen for påvirkning.

Farlig pillebruk

Magasinet ConsumerReports.com har sammenfattet en liste med medisiner som utøver en risiko i kombinasjon med alkohol. For alle disse medisinene gjelder at du ikke bør drikke alkohol innenfor 1-2 timer etter at du har inntatt medisinen.

Generelt gjelder det å ikke ta medisiner sammen med alkohol, sjekk pakningsvedlegget på reseptfrie medisiner og snakk med legen din om eventuelle ugunstige påvirkninger som kan oppstå dersom du drikker alkohol samtidig med at du er under behandling av medisiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer