- Ikke noe å skjemmes for

Prisøkninger og rentehevinger gjør at flere nordmenn sliter økonomisk. En av dem er Anniina Sveiby (40), som mener det er viktig å svelge stoltheten og spørre om hjelp.

VANSKELIG: Over 900 000 nordmenn har dårlig råd. Anniina Sveiby mener det er viktig å tørre og be om hjelp. Foto: Privat
VANSKELIG: Over 900 000 nordmenn har dårlig råd. Anniina Sveiby mener det er viktig å tørre og be om hjelp. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes ikke at det er noe å skjemmes for, sier Anniina Sveiby til Dagbladet.

Hun er en av mange nordmenn som sliter med en trang privatøkonomi.

Tidligere i høst fortalte hun sin historie hos NRK. Etter at hun sto fram, har prisen på matvarer og strøm økt kraftig. I tillegg har sentralbanken hevet styringsrenta.

Ifølge forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl har mange utfordringer med å betale, og flere vil få det fremover.

Har to jobber

Over 2 millioner nordmenn tror det blir tøft for privatøkonomien framover med økte husstandsutgitfter, ifølge en undersøkelse Ipsos har utført på vegne av DNB.

- Jeg har lite tid til å være hjemme med barna, og kroppen er sliten. Men det er nødvendig, sier Sveiby.

Etter innslaget hos NRK fikk hun hjelp til å betale ned gjeld og endre strømavtale. En bedrift tilbød henne også en ekstrajobb. Nå sjonglerer hun barnehagelærerstillingen og ekstrajobben for at kabalen skal gå opp.

Sammenlagt tilsvarer dette en stilling på 120 prosent.

- Akkurat nå går det passe bra økonomisk. Hjelpen var et tilfeldig plaster, men hvis jeg ikke hadde fått ekstrajobben, hadde jeg vært på samme sted ennå, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer