Ikke nok med 30 minutter trim

Vi har lenge blitt anbefalt å trene minst 30 minutter om dagen for å for å opprettholde helsa. Nå har ekspertene forandret mening.

Nå bør man trene 50 minutter om dagen for å opprettholde god helse (foto: Colourbox.com). Foto: Colourbox
Nå bør man trene 50 minutter om dagen for å opprettholde god helse (foto: Colourbox.com). Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lenge sverget til tidseffektiv trening på treningssentrene eller til småspurtene til og fra jobb, for å bevare helsa? Nå spørs det rett og slett om du må bortimot doble denne treningstiden for å oppnå samme gevinst.

Nå mener man nemlig at det skal mer til enn de anbefalte tretti minuttene for å hindre at folk går opp i vekt eller hjelpe dem ned i vekt samt holde kiloene unna. Dette kommer fram i de oppdaterte retningslinjene til American College of Sports Medicine (ACSM), ifølge Reuters Health.

Her trener du billigst

En genuin helsekriseØnsket er at retningslinjene skal bidra til økt forståelse for betydningen av å drive med fysisk aktivitet for å opprettholde vekten og god helse. Dr. Joseph E. Donnelly ved University of Kansas uttaler at det er en genuin helsekrise i USA når det kommer til hva folk spiser og hvor lite de beveger på seg.

- Nå som vi har ny kunnskap om hvor stor del fysisk aktivitet er i det totale regnestykket, kan vi fortsette arbeidet med å hjelpe personer som sliter med vekten, sier han.

Vet du dette om trening? Ta testen!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer