Kortsikkerhet:

Ikke nok

Slik kvitter du deg best med ditt gamle bankkort.

BRUK SAKSEN GODT: Et klippet kort kan ikke tappes, men det er mye annen informasjon her du ikke ønsker skal falle i feil hender. Foto: Elisabeth Dalseg
BRUK SAKSEN GODT: Et klippet kort kan ikke tappes, men det er mye annen informasjon her du ikke ønsker skal falle i feil hender. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du innser at kredittkort ikke er smart for deg, eller bare har fornyet kortet. Med de nye kontaktløse bankkortene med både chip og magnetstripe: Holder det å klippe det i to når du skal makulere det?

- Det skal være nok det, om du også sørger for at du får ødelagt chipen, sier Melita Ringvold, pressekontakt for Bank Norwegian til DinSide.

Hun presiserer også at det viktigste er å sperre kortet, da skal det mye til at noen klarer å misbruke det. Dette kan gjøres i både nettbank eller i appen.

Bruk saksen godt

Fagansvarlig for kort i DNB, Morten Storholm, oppfordrer imidlertid til å gå grundig til verks med saksen når du først klipper.

- Klipp over chipen. Og hvis du har kort med identifikasjon, ødelegg også personlig informasjon og kortnumre. Det er like viktig å unngå at personlig informasjon kommer på avveie som å ødelegge chipen, sier han til DNBs eget nettsted, DNB Nyheter.

- Den kontaktløse delen av kortet vil bli ødelagt av bare ett klipp uansett hvor du klipper.

Det er likevel ikke bare tæpping du bør sikre deg mot. Et kort kan fint misbrukes selv om det er delt i to, for eksempel til netthandel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.