- Ikke offentliggjør skattelistene

Nå kan det bli vanskeligere å finne ut hva naboen tjener.

Foto: Kim Jansson
Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Personvernkommisjonen, som er opprettet gjennom Fornyings- og administrasjonsdepartementet, har akkurat levert en rapport om medier og personvern.

Et flertall av kommisjonens medlemmer går inn for at offentliggjøringen av skattelistene skal strammes inn. Det betyr det ikke vil bli mulig å søke i listene på nettsider som DinSide. Kommisjonen vil likevel at skattetallene skal publiseres på Skatteetatens nettsider, der informasjonen kan begrenses.

- Det er ikke tvil om at offentliggjøringen av skattelister slik det i dag praktiseres utfordrer sentrale personvernprinsipper. Det kan blant annet stilles spørsmål ved om pressens vide tilgang til og tilrettelegging for bruk av skattelistene for ren «underholdning», er i samsvar med formålet som begrunner publisering, nemlig å kontrollere likebehandling og skape debatt rundt skattesystemet, heter det i kommisjonens rapport.

Sjekk skattelistene her >>>

Ikke støtte fra dagens regjering

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys sier dagens regjering ikke vil gå inn for å redusere tilgjengeligheten til skattelistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer