Netflix

- Ikke oppgi informasjon

Nå blir det sendt ut en e-post hvor avsender utgir seg for å være strømmetjenesten Netflix.

IKKE TRYKK: Hvis e-posten lenker til en URL-adresse du ikke kjenner igjen, må du ikke trykke eller klikke på den, oppfordrer Netflix. Foto: Shutterstock/NTB
IKKE TRYKK: Hvis e-posten lenker til en URL-adresse du ikke kjenner igjen, må du ikke trykke eller klikke på den, oppfordrer Netflix. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindlere forsøker ofte å utnytte store merkenavn for lure seg til penger og personlig informasjon. Nå sendes det rundt en e-post, som også har havnet i Dagbladets tips-e-post, hvor avsender utgir seg å være fra Netflix.

Svindelforsøket på e-post lyder som følger:

«Hei! Vi kunne ikke validere fаkturеrіngѕіnfоrmаѕјоnеn dіn fоr abonnementet ditt. Hvis vi ikke hører fra deg i løpet av de neste 48 timene, vil Netflix-kontoen din bli suspendert. Vi vil gjerne høre fra deg, bare klikk nedenfor for å oppdatere opplysningene dine og fortsett å nyte tjenesten vår!»

- Ikke trykk

På strømmetjenestens nettsider kommer følgende informasjon om phishing og mistenkelige e-poster som hevder å være fra Netflix.

- Har du mottatt en e-post eller tekstmelding (SMS) som ber om e-postadressen, telefonnummeret, passordet eller betalingsmåten for Netflix-kontoen? Hvis det er tilfelle, er den sannsynligvis ikke fra oss.

Netflix legger til at de aldri vil be noen om å oppgi personopplysninger i en tekstmelding eller e-post.

- Hvis tekstmeldingen eller e-posten lenker til en URL-adresse du ikke kjenner igjen, må du ikke trykke eller klikke på den. Hvis du allerede har trykket eller klikket på den, må du ikke oppgi informasjon på nettstedet som ble åpnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer