Ikke prøv deg på denne forsikrings-svindelen

Den som ler sist ler som kjent best.

Publisert
Sist oppdatert

I mai kunne StavangerAvisen fortelle historien om den amerikanske advokaten som forsikret sigarkassen sin mot brann.

Historien går som følger: Advokaten kjøpte en kasse eksklusive sigarer, som han forsikret. Forsikringen dekket brann. (Lukter du lunten nå?)

Etter å ha røkt opp alle sigarene, krevde mannen brannskadeerstatning for verdien av sigarene. Forsikringsselskapet nektet selvfølgelig, men advokaten tok saken til retten, og vitnet på at sigarene var gått tapt i en rekke småbranner.

Advokaten fikk medhold i retten, og forsikringsselskapet ga ham 15.000 dollar i erstatning. Forsikringsselskapet fikk ham imidlertid arrestert, og anklaget ham for 24 tilfeller av ildspåsettelse. Han fikk 24 dager i fengsel og 24.000 kroner i bot.

Ikke en smart måte å sno penger ut av forsikringsselskapet på, med andre ord.

DinSides guide til forsikringer

For god til å være sann?

StavangerAvisen hevder ikke at historien er sann, men antyder imidlertid at det kan være godt løyet. Men noen vandrehistorier er så gode at de må gjenfortelles.

Og i et land, der man ikke tør gi gjenoppliving til medmennesker i frykt for å bli saksøkt i etterkant, er det ikke så rart at det er lett å kjøpe for god fisk.

Denne historien har, ifølge flere myteknusernettsteder som blant annet Truth or Fiction, versert i ulike versjoner siden lenge før denne journalisten ble født.

Når det er sagt, kan man få forsikret seg mot det meste; graviditet, uhell md brystimplantater, og mot at kroppsdeler skal miste sin snertne form.

Man kan også forsikre seg mot uheldige møter med UFOer, romvesener, og vampyrer - og ifølge the Sunday Times har en elektriker mottatt en million pund (cirka ti millioner kroner) for å ha vært bortført av romvesener i 40 minutter.

Les om de utrolige forsikringene her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer