Ikke prøv deg!

Dersom du tilhører en av forsikringsselskapenes uærlige kunder og du i disse magre januartider vurderer en ”liten” forsikringssvindel, bør du vite at selskapene har satt opp et effektivt hinder for deg – med kallenavnet FOSS.

Forsikringsselskapenes sentrale register, FOSS, er den største bøygen for eventuelle svindlere
Forsikringsselskapenes sentrale register, FOSS, er den største bøygen for eventuelle svindlere Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapenes Sentrale Skaderegister, FOSS, er norske forsikringsselskapers fremste våpen i kampen mot forsikringssvindel. Årlig avdekker forsikringsselskapene mellom 600 og 800 svindelsaker, og en rekke av disse sakene kan føres tilbake til opplysninger fra det sentrale skaderegisteret.

- Gjennom FOSS oppdager vi alle forsøk på dobbeltinnmelding av skader, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Norges Forsikringsforbund til DinSide.

I tillegg bidrar FOSS til at saksbehandlerne raskt oppdager om en person har flere skadeinnmeldinger enn det som er normalt. En slik situasjon kan danne grunnlag for eventuelle videre undersøkelser fra forsikringsselskapets side.

Får konsekvenser

Haakonsen minner forsikringstakere om konsekvensene ved svindel.

- Ifølge forsikringsvilkårene risikerer du å miste enhver rett til erstatning dersom svindel eller forsøk på svindel blir oppdaget. Også dobbeltinnmelding av skader regnes som svindel.

Haakonsen opplyser videre at halvparten av alle svindelforsøk blir politianmeldt.

Sentralt register

Registeret administreres av Norges Forsikringsforbund, og er ett av flere tiltak for å redusere antall tilfeller av forsikringssvindel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.