Ikke puss tennene i vannet

Kok vannet hvis du bor i Oslo, men husk også på dette.

Husk å bruke kokt vann ved tannpuss. Foto: Colourbox
Husk å bruke kokt vann ved tannpuss. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag meldte Oslo kommune at på grunn av en teknisk feil var udesinfisert vann blitt sendt ut på nettet i Oslo. Selv om de mener vannet i ledningsnettet er trygt, anbefaler likevel Vann- og avløpsetaten at Oslofolk koker vannet som skal drikkes fram til i morgen, torsdag 18. februar. Den samme anbefalingen gjelder også i Ski kommune.

Men hva innebærer det egentlig når det varsles at vannet må kokes? Har du for eksempel tenkt på at du må pusse tennene med vann som er kokt?

Les også: Førstehjelp ved forgiftning

- Ingen grunn til panikk

For Tore Steen, smittevernoverlege i Oslo, presiserer at det er ingen grunn til panikk, men han råder likevel alle til å følge anbefalingen om å koke vannet.

- Alle bør gjøre det. Og aller viktigst er det å koke drikkevannet til spebarn, samt til de som har økt infeksjonstendens eller nedsatt immunforsvar. Men for den enkelte er altså risikoen for å bli syk svært liten, sier Steen.

Han legger til at sannsynligvis har en stor del av kommunens innbyggere drukket vann som ikke er desinfisert, men at kommunen foreløpig ikke har fått noen meldinger om sykdomstilfeller som kan tilskrives denne situasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.