Ikke ring dette nummeret!

Forsøker å svindle deg med et telefonnummer fra Bangladesh.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har en ubesvart samtale fra telefonnummer +88213213340, gjør du det lurt i å ikke ringe tilbake.

Det kan nemlig koste deg dyrt, med en minuttpris på mellom 24 og 37 kroner, skriver Dagbladet.no.

I likhet med to i Dagbladets redaksjon, ble også en i DinSides redaksjon oppringt fra det mystiske nummeret i dag.

- Jeg trodde det var en journalistkollega fra Bangladesh, og ringte opp, men fikk bare masse musikk, sier DinSides økonomijournalist Inga Ragnhild Holst.

Advarer mot lottosvindel på SMS

Satelittsvindlere

- Vi opplever fra tid til annen svindelforsøk, der kunder blir oppringt fra et tilsynelatende utenlandsk nummer. I realiteten har dette vært en satellitt som automatisk har ringt opp mange nummer. Når noen ringer dette nummeret opp igjen, opplever de å bli fakturert en høy kostnad for å ringe opp igjen, sier Elisabeth Evjen, informasjonssjef i Telenor, til Dagbladet.no.

Evjen anbefaler forbrukere å ikke ringe opp igjen, dersom de har fått samtaler fra utlandet som de ikke venter.

Netcom er også kjent med saken, og oppforder folk til å ta kontakt med Netcom slik at selskapet får den informasjonen de trenger for å stoppe svindlerforsøkene.

- Vi har flere ganger kontaktet myndighetene i landet de ringer fra og fått hele operasjonen stoppet. Å identifisere dem er mulig når vi bare kjenner nummeret de benytter, sier han til Dagbladet.no.

Ikke bli kjærlighetssvindlet

Har du blitt oppringt fra dette nummeret - eller noe lignende? Fortell din historie i debattforumet nedenfor. Slik kan vi varsle hverandre om svindelforsøkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer