Flere undersøkelser har funnet at sunne omega 3-fettsyrer i fisk kan motvirke hjerte-karsykdom.
Det er vist at marine fettsyrer har gunstige effekter på hjerte-karsystemet ved å motvirke betennelse, hjerterytmeforstyrrelser og/eller ved å redusere blodtrykk, hjertefrekvens og nivået av farlig fett i blodet.
Men akkurat når det gjelder hjertesvikt, spiller disse fettsyrene tilsynelatende ingen stor rolle. Kun hos diabetikere kan det ha en mulig gunstig effekt.
Det er konklusjonen til en omfattende studie ved Wagenigen Universiteit i Nederland.
Norsk omega 3-ekspert er ikke enig.
Undersøkelsen er publisert i European Journal of Heart Failure.
Les også: Fiskefett motvirker hjertetrøbbel Fisk som medisinOmega 3 - mulig uten fisk?
Minsker ikke risikoen
Fra 1990 fulgte de nederlandske forskerne 5300 menn og kvinner over 55 år bosatt i en forstad til Rotterdam. Ved studiestart ble deltakernes kosthold kartlagt, spesielt inntaket av fisk. I løpet av de neste 11,4 årene utviklet 670 hjertesvikt.
Resultatene viser at deltakere som spiste fisk ikke hadde lavere risiko for hjertesvikt enn de som ikke gjorde det, ifølge en pressemelding fra European Society of Cardiology.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger