Ikke send bakteriene videre

Det holder ikke bare å vaske hendene godt. Du må tørke dem skikkelig også.

Er du nøye med å tørke hendene etter håndvasken? Foto: colourbox.com
Er du nøye med å tørke hendene etter håndvasken? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du tar på mye i løpet av en dag; et håndtak, et tastatur eller en rulletrapp. Alt du tar på overfører bakterier, og i løpet av en dag overføres det millioner til hendene våre. Hvis du ikke er flink til å vaske hendene dine gjennom dagen spiser du mest sannsynlig også disse «rakkerne» til middag.

De aller fleste vasker hendene både ofte og nøye, men har du tenkt over om du tørker hendene dine godt? Selv om du kanskje vasker dem forårsaker dårlig tørking av hendene at det sitter igjen mye bakterier, og disse sender du også videre.

Les også: Froskehud - fremtidens antibiotika?

Papirhåndkler er det beste alternativet

En undersøkelse gjort av forskere ved University of Bradford har sett på ulike metoder å tørke hendene på etter du har vasket dem, og hvilke metoder som overfører mest bakterier. De ulike metodene var med vanlig papir, vanlige håndtørkere og en nyere modell av håndtørkere hvor du bare drar hendene gjennom.

Dr Snelling og teamet hennes fant ut at vanlige håndtørkere ikke var spesielt effektive fordi de fleste gnir hendene sammen mens de holder hendene under. Dette gjør at tørkingen av hendene motvirker reduksjonen av bakterier etter vasken.- God håndhygiene bør ikke bare være vasking av hendene, men du må også tørke dem godt. Den beste metoden å tørke hendene på er å bruke vanlig papir. En håndtørker som ikke krever at du må gni hendene sammen hjelper for å ikke overføre bakterier videre, sier Dr Snelling til alphagalileo.org.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer