Ikke server tenåringen alkohol

Det virker mot sin hensikt ...

Tidlig alkoholdebut øker risikoen for senere alkoholproblemer, selv om du har servert ungdommen små mengder hjemme for å lære måtehold. Foto: Colourbox
Tidlig alkoholdebut øker risikoen for senere alkoholproblemer, selv om du har servert ungdommen små mengder hjemme for å lære måtehold. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Foreldre som serverer tenåringene sine alkohol i håp om at de skal lære måtehold, bør tenke nytt. Barn som får smake alkohol før de fyller 15 år, har betydelig større risiko for å bli alkoholikere senere i livet, ifølge en amerikansk studie, skriver NTB.

Det anerkjente amerikanske senteret for alkoholmisbruk, National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA), viser i en fersk studie at ungdom som får sin første prøvesmak av alkohol før de fyller 15, har større risiko for å få et problematisk forhold til alkohol senere i livet.

Les også: Ungdomsfylla farlig for hjertet

Motsatt effekt

- For første gang kan vi se sammenhengen mellom en tidlig alder for første drink, og en økt risiko for alkoholproblemer som vedvarer inn i voksenlivet, sier Deborah Dawson, forsker ved NIAAA, ifølge The Sunday Times.

Inntil nå har det vært argumentert med at tidlig alkoholdebut og vedvarende alkoholproblemer har reflektert underliggende faktorer som sosiale savn, dårlig utdannelse eller misbruk i barndommen.

Selv om slike faktorer kan være en utløsende faktor for noen, viser imidlertid den amerikanske studien fra NIAA at tidlig alkoholdebut er en risikofaktor i seg selv. Dette betyr at selv om du gir ungdommen små mengder alkohol for å lære dem måtehold, kan det ha motsatt effekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer