Ikke sett dette i mikroen!

Dette må du droppe ved mikro- matlaging - og disse beholderne er trygge.

RIKTIG BEHOLDER? Enkelte materialer kan avgi skadelige stoffer til maten eller hindre at den blir tilstrekkelig oppvarmet. Foto: Illustrasjonsbilde Colourbox.com
RIKTIG BEHOLDER? Enkelte materialer kan avgi skadelige stoffer til maten eller hindre at den blir tilstrekkelig oppvarmet. Foto: Illustrasjonsbilde Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mikrobølgeovnen er en velsignelse i en travel hverdag. Ikke bare varmer den maten opp raskt og enkelt, den gjør det også lettere å spise opp restene fra gårsdagens middag.

Du bør imidlertid ikke putte hva som helst inn i mikroen.

Les også: Ja til mikromat!

Viktig med riktig emballasje

Ifølge Matportalen.no - offentlige myndigheters informasjonsside om mat - er det viktig å bruke riktige beholdere.

De må ikke være laget av materialer som kan avgi skadelige stoffer til maten. De må heller ikke hindre mikrobølgene i å varme opp innholdet ordentlig – noe som øker faren for matforgiftning.

For å bli kvitt eventuelle sykdomsfremkallende bakterier i maten, er det viktig at temperaturen kommer opp i minst 75° C i hele retten. Det er derfor viktig å røre eller riste i maten underveis. Mer om riktig tilberedning av mat i mikrobølgeovn finner du på Matportalen.no.

Men vet du hvilke beholdere eller emballasjer det er snakk om?

Les også: Unngå smitte på kjøkkenet

Dette må du ikke bruke

Følgende materialer må ikke brukes i mikrobølgeovn, med mindre det er spesifikt angitt av produsenten, skriver Mattilsynet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer