Mikrobølgeovnen er en velsignelse i en travel hverdag. Ikke bare varmer den maten opp raskt og enkelt, den gjør det også lettere å spise opp restene fra gårsdagens middag.
Du bør imidlertid ikke putte hva som helst inn i mikroen.
Les også: Ja til mikromat!
Viktig med riktig emballasje
Ifølge Matportalen.no - offentlige myndigheters informasjonsside om mat - er det viktig å bruke riktige beholdere.
De må ikke være laget av materialer som kan avgi skadelige stoffer til maten. De må heller ikke hindre mikrobølgene i å varme opp innholdet ordentlig – noe som øker faren for matforgiftning.
For å bli kvitt eventuelle sykdomsfremkallende bakterier i maten, er det viktig at temperaturen kommer opp i minst 75° C i hele retten. Det er derfor viktig å røre eller riste i maten underveis. Mer om riktig tilberedning av mat i mikrobølgeovn finner du på Matportalen.no.
Men vet du hvilke beholdere eller emballasjer det er snakk om?
Les også: Unngå smitte på kjøkkenet
Dette må du ikke bruke
Følgende materialer må ikke brukes i mikrobølgeovn, med mindre det er spesifikt angitt av produsenten, skriver Mattilsynet:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger