Kjører du gryta med middagsrester rett inn i kjøleskapet straks du er ferdig med å spise?
Bli slank med restemat
Det er ikke særlig lurt. Du bør vente minst én time før du plasserer varm mat på et kaldt sted.
Bakteriefest
Ujevn avkjøling, altså at varm mat plutselig utsettes for lav temperatur, kan være en kilde til matforgiftning.
Sommerens verste bakteriebomber
Årsaken er at maten ytterst i kasserollen raskt blir kald, mens maten i midten nærmest kapsles inn temperaturmessig.
Den holder seg varm lenge, og blir dermed et festlokale for formerende bakterier.
Neste lapskausrunde kan dermed gjøre deg syk.
Nå er det høysesong for diaré
Slik unngår du matforgiftning:
Den beste måten å unngå denne type matforgiftning på, er ifølge helsenettstedet Prevention å la middagen få kjølne på kjøkkenbenken i cirka én time før du setter gryta i kjøleskapet.
Matforgiftning kan gi alvorlige senskader
Eventuelt kan du fordele maten i mindre bokser. Da trenger den kortere tid på å bli kald, og risikoen for at det dannes en varm og bakterievennlig kjerne midt i maten er lavere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger