Ikke signer på dette

Spekulerer i kontrakter med svært liten skrift.

Ikke signer på dette
Publisert
Sist oppdatert

Vi har flere ganger advart mot ulike internettregistre som lurer norske arbeidstakere. Denne gangen er det et britisk firma ved navn World Business Directory (WBD) som henvender seg til norske bedrifter og arbeidsplasser.

Det ser ut til å være en oppblomstring av firmaer som henvender seg til norske små og store bedrifter for å selge såkalte katalogoppdateringer. Felles for "tilbudene" som kommer, er at de hevder å være en "gratis oppdatering", en "kontroll", eller en "avbestilling", som de vil at du skal signere på vegne av bedriften. Det du imidlertid signerer på, er en avtale som binder deg til å betale relativt store beløp frem i tid.

I det siste har vi omtalt flere firmaer som opererer på lignende måter:

 • Disse er også ute etter underskriften din - ikke returner faxen
 • Se opp for Norsk Internettregister
 • Tre DinSide-lesere hevder de har blitt forsøkt svindlet av dette firmaet
 • Henviser til vilkår på nettet

  WBD henvender seg til deg med skjemaet "data control" der de spør om du ønsker å oppdatere opplysningene om firmaet ditt i deres katalog. Skjemaet skal fylles ut og returneres, og det heter at "updating is free of charge".

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer