- Ikke sikkert vi setter opp

Norges Bank har økt renten, men bankene nøler.

Pengemarkedet avgjør: DnB NOR vil være konsistente og fortsatt følge pengemarkedsrentene. Foto: Colourbox.com
Pengemarkedet avgjør: DnB NOR vil være konsistente og fortsatt følge pengemarkedsrentene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bank besluttet i dag å sette opp styringsrenten med ytterligere 0,25 prosentpoeng. Når Norges Bank setter opp styringsrenten, venter boliglånskundene som regel renteheving fra banken. Nå er imidlertid situasjonen en litt annen.

- Det er slett ikke sikkert vi setter opp renta selv om Norges Bank gjør det. Nå må vi se an hvordan markedet reagerer, og om våre innlånskostnader øker. Hvis prisen på penger ikke øker vil heller ikke kundene våre få høyere rente, sier Thomas Midteide, informasjonsdirektør i DnB NOR, til DinSide

Storbanken var en av bankene som ikke satte opp renten etter forrige renteheving, og de fortsetter å avvente situasjonen.

- Låner ikke av Norges Bank

Det er pengemarkedsrentene som avgjør hvilke utlånsrenter og innskuddsrenter bankene tilbyr deg som kunde.

- Vi satte ikke opp renta i forbindelse med forrige rentemøte, slik mange av konkurrentene våre gjorde. For oss var det ingen grunn til å øke rentene, siden våre innlånskostnader ikke økte. Det er ikke Norges Bank bestemmer folks utlånsrente, slik mange tror. Det er prisen på penger og konkurransesituasjonen som avgjør. Vi låner ikke pengene våre av Norges Bank, men ute i et åpent pengemarked, sier Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer