Spare strøm med nye strømmålere:

Ikke skru av denne!

Har du tenkt å spare strøm, og vurderer å skru av hovedsikringa? Ikke gjør det!

HOVEDSIKRING: Har du en AMS-måler, så bør du la denne bryteren være i fred. Foto: Mathilde Lea
HOVEDSIKRING: Har du en AMS-måler, så bør du la denne bryteren være i fred. Foto: Mathilde Lea Vis mer
Publisert

Strømprisene i landet har de siste ukene nådd stadige nye høyder.

For bare ei lita uke siden, den 20. desember, hadde vi dobbel prisrekord i Sør-Norge. Det var nemlig døgnet med den høyeste gjennomsnittsprisen i moderne tid, og i timen fra 18-19 var dessuten timeprisen rekordhøy.

Rekorden ble ikke stående lenge: Allerede dagen etter nådde strømprisene nye, svimlende høyder. Da lå nemlig snittprisen på vanvittige 494 øre per kilowattime i gjennomsnitt i Sør-Norge, og satte derfor ny rekord for andre dag på rad - over én krone dyrere enn dagen før der, altså.

Dyrest var strømmen i timen mellom 17 og 18. Da koster strømmen 766 øre per kilowattime - inkludert nettleie passerte den åtte kroner.

Stenge strømmen?

Slike priser kan få noen hver til å sette igang drastiske tiltak for strømsparing. Noen går også til det skrittet å stenge av strømmen fullstendig i en periode.

Kanskje fordi man skal reise bort i en periode, eller fordi man vil belage seg bare på stearinlys og ved- eller gassfyring i hjemmet? Andre vil kanskje skru av strømmen på hytta før de reiser hjem fra ferieoppholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer