Forsikringssvindel

Ikke smart å jukse på forsikringen

Det kan være flere grunner til at du ikke får tegne forsikring. Og dersom du unnlater å komme med viktige opplysninger, risikerer du i verste fall inntil seks år i fengsel.

ÆRLIGE SVAR: Dersom du for eksempel skal tegne livsforsikring, må du fylle ut et skjema om din helsetilstand. Hvis du unnlater å oppgi viktige opplysninger, med vilje eller ei, risikerer du både bøter og fengsel i inntil seks år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ÆRLIGE SVAR: Dersom du for eksempel skal tegne livsforsikring, må du fylle ut et skjema om din helsetilstand. Hvis du unnlater å oppgi viktige opplysninger, med vilje eller ei, risikerer du både bøter og fengsel i inntil seks år. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Hvis du vil tegne en personforsikring, som livsforsikring eller uføreforsikring, må du avgi en egenerklæring om egen helsetilstand. Denne vurderer forsikringsselskapet før forsikringen eventuelt blir godkjent.

Selv om du har en sykdom eller helseplage, kan det i enkelte tilfeller gjøres en reservasjon, et unntak i forsikringen, som gjelder akkurat dette. Alvorlig sykdom eller helseplager kan imidlertid gi avslag hvis helseutfordringene er for omfattende eller alvorlige til at det går an å sette en reservasjon.

- Hvis du for eksempel har uhelbredelig kreft og kun har kort tid igjen å leve, får du ikke tegnet livsforsikring, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If til Dinside.no.

For å tegne uføreforsikring må kunden være arbeidsfør og i jobb, eller være fulltidsstudent, for å kunne kjøpe forsikringen, fortsetter Clementz.

Du kan få forsikring til tross for sykdom

Frykten for ikke å få kjøpe ønsket forsikring, kan føre til at mange er uærlige når de fyller ut egenerklæringsskjemaet om helsen sin. Dette er det vanligste svindelforsøket forsikringsselskapet Tryg opplever knyttet til personforsikringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer