Ikke spar hvis du tjener under 55.900

Forklaringen er skattefradraget.

Sjekk skatten først: Har du lav skattbar inntekt, kan det hende at du bør utsette BSU-sparingen til du kan nyttiggjøre deg av skattefradraget.  Foto: colourbox.com
Sjekk skatten først: Har du lav skattbar inntekt, kan det hende at du bør utsette BSU-sparingen til du kan nyttiggjøre deg av skattefradraget. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BSU er et attraktivt spareprodukt som tilbyr høy avkastning til lav risiko. Mange unge er flinke og sparer flittig på BSU-kontoen hver måned. Man kan spare 20.000 i løpet av et år, og totalt 150.000 frem til det året man fyller 33 år.

Foruten at bankene gjerne tilbyr sin beste rente til BSU-sparerne, er det skattefradraget som gjør ordningen spesielt lønnsom. Det er nettopp her flittige sparere kan trå feil.

Regn ut skatten din

Bruker du den årlige sparekvoten på 20.000 kroner fullt ut, vil du få et skattefradrag på 4.000 kroner. Men det forutsetter at du har skattbar inntekt, og kan nyttiggjøre deg av fradraget. Du må nemlig ha en inntekt over 55.900 kroner for å benytte deg av hele skattefradraget. Har du inntekt under dette bør du heller ikke benytte BSU-ordningen fullt ut.

– Det er rett og slett dumt å spare i BSU hvis du ikke har høy nok inntekt til å bruke opp hele skattefradraget du får, sier Joachim K. Johannessen, advokatfullmektig i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Usikker på hvor mye du skal betale i skatt? Regn ut selv med DinSides skattekalkulator

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.