Spar strøm

Ikke spar slik!

Noen «strømsparetips» bør du virkelig unngå.

Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse «strømspretipsene» bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renteheving, dyrere mat, drivstoff og strøm. Det er trange tider i hele Europa, og folk sparer inn der de kan.

Å spare på strømmen, kan være fornuftig, men de høye prisene har ført til at noen tar i bruk noen for kreative metoder for å kutte i regninga.

Du kan bli syk

I Storbritannia skal flere ha valgt å skru av kjøleskapet for å spare strøm. Dette har ført til flere matforgiftninger, særlig hos barn og unge. Fødevarestyrelsen i Danmark advarer også mot å gjøre dette.

DinSide har snakket med Mattilsynet, som sier seg enig i denne advarselen.

- Det er viktig å oppbevare lettbedervelige matvarer kjølig for å unngå at bakterier vokser slik at man kan bli syk av maten, sier seniorrådgiver Randi Edvardsen i seksjon for mattrygghet.

Et annet tips som blir advart mot, er å skru ned temperaturen på varmtvannsberederen eller skru den helt av.

– Det anbefales ikke. Dette er på bakgrunn av at man ikke må risikere å bevege seg inn i faresonen for legionella. Legionella er en bakteriesykdom som kan føre til alvorlig lungebetennelse, advarer Frank Olsen, administrerende direktør i Rørkjøp, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer