Ikke spis denne til medisinen

Grapefrukt kan gi ubehagelige virkninger.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange synes det er deilig å starte dagen med en grapefrukt eller et glass grapefruktjuice. Og frukten i seg selv er det da ikke noe galt med. Det kan faktisk lønne seg å dufte som grapefrukt.

Imidlertid skal du være på vakt om du tar medisiner. Grapefrukt kan nemlig forsterke eller endre effekten av enkelte medikamenter. Medisinen entrer blodsystemet ditt raskere, slik at risikoen for bivirkninger øker.

Drikk deg sunn med smoothies

Varer i to-tre dager

Virkningen fra grapefrukten kan vare i to-tre dager etter at du har spist frukten. Det betyr at du heller ikke kan spise grapefrukt om morgenen og ta medisinen din om kvelden.

Denne uønskede grapefrukt-effekten er veldokumentert. Mye av forskningen på området er publisert i tidsskriftet The American Journal of Nursing.

Gjelder vanlige medisiner

Det er selvfølgelig ikke alle typer medisiner som reagerer slik med grapefrukt. Imidlertid er mange av medisinene vanlige og brukes av store deler av befolkningen.

Eksempler er medisiner mot høyt kolesterol, høyt blodtrykk og endel hjertemedisiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer