Ikke spis dette kjøttet

Glad i en godt stekt biff? Du kan bli syk av det.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spiser du kjøtt stekt ved høye temperaturer kan det øke risikoen for kreft i bukspyttkjertelen.

Det er konklusjonen i en studie gjennomført ved School of Public Health ved universitetet i Minnesota. Sterk varmebehandlig av kjøtt øker forekomsten av kreftfremkallende stoffer i maten, kommer det fram i en pressemelding.

Les også: Slik griller du kreftsikkert

70 prosent større risiko

Forskerne fulgte 62.581 personer gjennom ni år. De gransket 208 personer som hadde blitt rammet av kreft i bukspyttkjertelen nærmere, og fant ut at en fellesnevner var en forkjærlighet for godt stekt eller sterkt grillet kjøtt.

Les også: Slik blir usunt suntLes også: Derfor tyr vi til fastfood

Det viste seg at personer med et høyt inntak av godt stekt kjøtt hadde 70 prosent høyere risiko for å bli rammet av kreft i bukspyttkjertelen, sammenlignet med de som spiste minst slikt kjøtt.

Test deg selv på KK.no: Hvor sunt er kostholdet ditt?

Grill med måte

Forskerne vil ikke være for altfor bastante i sine konklusjoner, men de mener sannsynligheten for at sterk varme øker kreftrisikoen er stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer