Ikke stump røyken alene

Du klarer det neppe på egenhånd.

Ekspertene advarer imidlertid mot for sterke nyttårsforsetter. Vær ikke sikker på at du klarer å gjennomføre planene dine! Foto: colourbox.com
Ekspertene advarer imidlertid mot for sterke nyttårsforsetter. Vær ikke sikker på at du klarer å gjennomføre planene dine! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et av de mest klassiske nyttårsforsettene er å slutte å røyke. Så mange som 20 prosent av røykere sa de ville slutte fra nyttår.

– Det er gledelig at én av fem ønsker å stumpe røyken nå ved nyttår, sier Hege Wang, fungerende avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Er du en av dem som har sluttet nå`Da bør du være klar over at det er vanskelig å klare det helt på egenhånd, og at sjansen for å greie det øker når du får hjelp.

Aller mest motivert er de under 40 år, der hele 30 prosentønsker å slutte. Det viser en ny undersøkelse Sentio Research Norge har gjennomført for Helsedirektoratet.

Les også: Slutt å røyke på 10 dagerLight-trikset virker ikkeRøykesluttens raske gevinster

Langåpen Røyketelefon

Erfaring og forskning viser at varig røykekutt øker kraftig hvis du får hjelp. Det er mulig å be om hjelp hos legen eller på apoteket. Det startes også opp mange røykesluttkurs på nyåret.

Helsedirektoratet minner også om Røyketelefonen. Røyketelefonen vil ha ekstra lenge åpent i januar for å hjelpe alle som vhar røykestopp som nyttårsforsett. Røyketelefonen er også åpen for deg som trenger hjelp til å slutte med snusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer