Ikke svar på e-posten

Finn.no advarer sine kunder mot phishing-forsøk.

Finn advarer mot svindlere. (Faksimile: Finn.no)
Finn advarer mot svindlere. (Faksimile: Finn.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ADVARSEL: Det foregår nå phishing-forsøk via e-post som tilsynelatende er fra FINN.no. Ikke svar på e-posten, ikke klikk på lenker eller oppgi personlige opplysninger som personnummer, passord eller lignende, skriver Finn.no nå på sine hjemmesider.

Det var i går ettermiddag at registrete Finn.no-brukere begynte å motta e-post som tilsynelatende var sendt fra Finn.no. E-postene er et forsøk på såkalt phishing, eller fisking etter ID-opplysninger. Mailene skal også ha gått ut til flere personer som ikke har brukerkonto på Finn.no.

Ikke registrer deg

E-postene som gikk ut, er sendt fra Finn.nos såkalte Review Team, som ber mottakerne om å gjenopprette kontoen sin ved å klikke på en lenke. Lenken fører videre til en side som ligner på Finn.no der brukerne blir bedt om å skrive inn brukernavn og passord. Men siden er falsk, og Finn.no ber nå kundene sine om å kaste e-posten i søppelbøtta.

Vil bli misbrukt av kriminelle

Du må ikke svare på e-posten og du må ikke gi fra deg brukernavn, passord eller annen personlig informasjon. Dette er et såkalt phishing-forsøk, og informasjonen vil bli misbrukt av kriminelle, melder Finn.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer