Feriepenger

- Ikke svi av alle ferie­pengene i sommer

Det kan være lurt å bruke de ekstra kronene litt annerledes denne sommeren, ifølge ekspertene.

SNART PÅ KONTO: Feriepengene er rett rundt hjørnet, men du bør tenke deg om to ganger før du brenner av alle de ekstra kronene. Foto: Berit Njarga.
SNART PÅ KONTO: Feriepengene er rett rundt hjørnet, men du bør tenke deg om to ganger før du brenner av alle de ekstra kronene. Foto: Berit Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er ikke mange ukene unna, men den blir annerledes for de fleste i år. Uforglemmelig blir den i det minste.

Men, noe er som normalt: Du får utbetalt feriepenger hvis du har vært i arbeid det siste året, da disse er opptjent i løpet av fjoråret.

Det vil si at selv om du er permittert eller har mistet jobben per i dag, har du krav på feriepenger.

Feriepenger i fare

Likevel er det ett forbehold du må ta høyde for, som Dinside omtalte forrige uke:

En undersøkelse gjennomført blant drøyt 4000 NHO-medlemmer viser at 11 prosent av de spurte bedriftene svarer at de ikke kan overholde feriepengeforpliktelsen overfor de ansatte. Ytterligere 13 prosent er usikre på om de kan betale feriepenger til sine ansatte i juni.

- Har arbeidsplassen din gått konkurs, eller har helt tomme kontoer, kan arbeidsgiveren din ha utfordringer med å utbetale feriepengene i år. Permitterte vil kunne lide for det, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.

- Du er stort sett dekket av lønnsgarantiordningen på både lønn og feriepenger, men det er en prosess som kan ta tid, og du får dermed ikke feriepengene før sommeren, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer