Ikke sykt å være singel

- Det må ikke bli slik at man mer eller mindre skriver ut kjæreste på resept, mener Per Fugelli.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå flere enn noen gang som bor alene. Mens bare 14 prosent av husholdningene bestod av én person i 1960, gjelder det nå nærmere 40 prosent, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB), som ble lagt fram i dag.

Ifølge SSBs rapport Aleneboendes levekår fra 2006 er det færre aleneboere som vurderer helsa si som god, og særlig etter at de har blitt 30 år. Tall viser også at fedme, røyking og psykiske plager er mer utbredt blant enslige enn i befolkningen for øvrig.

Les også: Singel, asosial og usunn?

Sosialmedisiner Per Fugelli mener mye avhenger av hvorvidt alenelivet er selvvalg eller påtvunget, men understreker at det uansett er snakk om små helsemessige forskjeller. Han advarer mot å gjøre enslighet til en diagnose.

- Å tenke at man må finne seg en kjæreste fordi det er bra for helsa, blir helt feil. Det må ikke bli slik at man mer eller mindre skriver ut kjæreste på resept, sier han.

Mer akseptert å bo alene

Singles levekår ble en politisk sak da flere politikere slo et slag for en egen Singelmelding i 2006. Men ifølge Fugelli bør vi verken forvente eller forlange at politikerne setter single og helse på dagsorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer