Ikke ta med masse kontanter til Hellas

Sats på litt kontanter og kredittkort.

TA MED? Nei, du bør ikke ta med større mengder kontanter til Hellas. Foto: BERIT B. NJARGA
TA MED? Nei, du bør ikke ta med større mengder kontanter til Hellas. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økonomien i Hellas har som kjent har vært ustabil de siste årene, og for noen år tilbake var det fare for at minibankene skulle bli tømt for kontanter - men slik gikk det ikke.

Nå er det nok en gang uro rundt gresk økonomi, og frykt for at Hellas skal gå konkurs. Det betyr ikke at du bør ta med store mengder kontanter hvis du reiser til Hellas i ferien.

Ifølge Europeiskes Euro-Center på Kypros er situasjonen normal i Hellas. Det skal både være penger i minibanker og muligheter for å betale med kort.

Reise til utlandet? Prøv Dinsides valutakalkulator

Ta med litt kontanter

Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, anbefaler nordmenn å bruke mest mulig kort, og ta med begrenset mengder kontanter på tur.

- Det har i mange år vært økonomisk uro i Hellas tidligere, men dette har i liten grad påvirket turistene. Slik er det også nå, alt er normalt i Hellas, ifølge vårt kontor på Kypros, som har ansvar for Hellas, sier Vennesland i en pressemelding.

Hun sier videre at det både skal være penger i minbankene og at det er mulighet for å bruke kort som betalingsmiddel på restauranter og butikker i de store byene og på de fleste øyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer