- Ikke tillatt

- Målet med operatørlåsen er å sikre at vi ikke skal tape penger på å subsidiere mobiltelefonene. Derfor er vi ikke begeistret for muligheten til å fjerne operatørlåsene, sier Guri Wormdahl, informasjonssjef i NetCom.

Publisert
Sist oppdatert
Guri Wormdahl
Informasjonssjef NetCom
Guri Wormdahl
Informasjonssjef NetCom Vis mer


- Her er det også viktig å huske på at det å åpne en operatørlås er et brudd på den avtalen kunden har inngått med NetCom. Når du får kjøpt mobiltelefonen billig, fordi vi har subsidiert den, er forutsetningen at vi skal ha deg som kunde.

- I de tilfellene der kunden også har inngått en avtale om binding på et mobilabonnement, må de ikke glemme at de månedlige avgiftene uansett må betales. Å glemme dette kan bli en sur overraskelse, avslutter Wormdahl.

Lite problem

- Vi ser egentlig ikke på dette som noe stort problem, i hvert fall ikke foreløpig, sier Esben Tuman Johnsen fra Telenor Mobil.

Esben Tuman-Johnsen
Ass. informasjonssjef Telenor Mobil
Esben Tuman-Johnsen
Ass. informasjonssjef Telenor Mobil Vis mer


- Kunder som blir fristet, bør likevel tenke seg om. Får du lagt inn en ny kode i en telefon som ikke fungerer, vil den nemlig låse seg for godt. Og her er det selvsagt på det rene at dette er kundens risiko. I beste fall vil vi klare å åpne telefonen igjen, men det vil i så bli mot et gebyr.

Det kan også tenkes at telefonen vil forbli ubrukelig, og jeg kan aldri tenke meg at dette vil omfattes av garantien, avslutter Tuman Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer