Svindel

Ikke trykk!

Forsøker å få deg til å gi bort informasjon som kan brukes til ID-tyveri og vinningskriminalitet.

SVINDEL: Det har blitt sendt ut falske e-poster fra noen som utgir seg for å være Vipps. Foto: Lise Åserud / NTB
SVINDEL: Det har blitt sendt ut falske e-poster fra noen som utgir seg for å være Vipps. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at det oppstår nye svindelforsøk. Ofte er det kjente merkenavn som misbrukes i svindelforsøk, denne gangen var det Vipps. Nylig tikket det inn en falsk e-post hos en kollega fra det som så ut som Vipps med følgende beskjed:

«Din Vipps-konto vil bli suspendert av sikkerhetsgrunner, for å fortsette tjenesten vår logger du på kontoen din og følger trinnene.» Etterfulgt med en lenke for å «logge inn».

- Vipps vil aldri kontakte deg på e-post å be om å dele sensitiv informasjon, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps til DinSide.

- En svindler gjør seg ofte flid med å få e-posten til å se troverdige ut, men dersom du studerer avsenderadressen så kan du ofte avdekke at de faktisk ikke kommer fra Vipps. Det gjelder også med denne e-posten, forklarer Lunde.

Ikke klikk!

En vanlig svindelmetode er å få folk til å trykke seg inn på lenker som ikke er trygge. I tillegg til at nettkriminelle spiller på frykt og stress, slik som i denne e-posten.

- Dersom du mottar e-poster som denne så ta deg tid til å sjekke avsenderen, og ikke klikk på lenker hvis du ikke er helt sikker på at dette er reelt, og ikke del personinformasjon, råder kommunikasjonssjefen i Vipps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer