Ikke utsett NRK-lisensen

Å vente med NRK-lisensen er dyrt, og du risikerer å bli trukket i lønn om du ikke betaler.

Å vente med betaling av NRK-lisensen kan i verste fall føre til at du blir trukket i lønn for å dekke kravet. Foto: BERIT B. NJARGA
Å vente med betaling av NRK-lisensen kan i verste fall føre til at du blir trukket i lønn for å dekke kravet. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fristen for betaling av NRK-lisens for første halvår av 2014 nærmer seg. Men visste du at de kan trekke deg i lønn om du sliter med å betale TV-lisensen?

>> Det er nå du bør få kontroll på økonomien

Trekk i lønn om du venter

NRK-lisensen er et velkjent irritasjonsmoment for mange nordmenn, og også en av regningene mange sliter med å få betalt, viser tall fra Statens innkrevingssentral.

NRK-lisensen topper nemlig statistikken over antall ubetalte krav som måtte kreves inn i løpet av 2012: Hele 189.706 kringkastingsavgifter ble faktisk krevd inn av Statens innkrevingssentral, og det utgjør cirka 10 prosent av det totale antallet TV-lisenser det året.

Som kjent betaler man NRK-lisensen i to deler, med forfall 31. januar og 31. juli. Sliter du med å betale regningen, overføres kravet til Statens innkrevingssentral etter rundt tre måneder. De gir deg ingen betalingsutsettelse, og du kan heller ikke få delt opp lisensbetalingen i avdrag.

Betaler du ikke hele kravet i tide til Statens innkrevingssentral, kan de trekke deg i lønn eller trygd.

"Hvis du ikke betaler kravet i sin helhet, tar vi utlegg i lønn, trygd eller andre formuesgoder" skriver innkrevingssentralen på sine nettsider. Det er blant annet Kringkastingsloven og lov om Statens innkrevingssentral som gir staten rett til å trekke deg i lønn eller trygd om du ikke betaler. Her kan du lese mer om hvordan dette foregår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer