Hytte

- Ikke utsett!

Forsikringsselskapet advarer.

PASS PÅ: Faren er stor for at vann i rørene fryser til is dersom man har for lav tempetatur på hytta. Illustrasjonsfoto: Shutterstock
PASS PÅ: Faren er stor for at vann i rørene fryser til is dersom man har for lav tempetatur på hytta. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Fremtind at hytteeiere gjør tiltak som følge av høye strømpriser og stram økonomi.

En fersk undersøkelse fra forsikringsselskapet viser at det vanligste tiltaket er å skru ned strømmen på hytta.

- Det kan være fristende å spare noen kroner, men det kan gi veldig store kostnader på et seinere tidspunkt. Det er viktig å ha på tilstrekkelig med varme slik at vannet i rørene ikke fryser, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Flere tilfeller

Fremtind skriver videre at en kald desember ga «rekordmange vannskader grunnet frost og sprukne vannrør.»

I undersøkelsen oppgir 24 prosent at de har skrudd strømmen delvis av på hytta.

- Trolig skyldes økningen en kombinasjon av kulde, høye strømpriser og for lite varme på hyttene. Våre takstmenn rapporterer om at stadig flere hytteeiere har justert ned varmen mer enn de pleier, forteller Hofstad-Nielsen videre.

Ikke utsett dette

Ifølge Fremtind oppgir 18 prosent av hytteeierne, tilsvarende 330 000 nordmenn, at de bruker hytta mindre enn vanlig. Det er også seks prosent av hytteeierne som har utsatt oppussing og vedlikehold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.