Ikke vær dum: Velg fastrente!

Takket være en uvanlig rentesituasjon får kunder i Lånekassen både i pose og sekk. Sier du ja til tilbudet om fastrente tjener du ikke bare penger, du får også sove bedre i tre år!

Publisert

Husker du for et år siden? Da var boliglånsrenten og studielånsrenten på rekordlavt nivå. Studielånsrenten var nede i 4,6 prosent og mange boliglånskunder hadde en effektiv rente helt nede i 5-5,5 prosent.

Nå får de fleste med studielån tilbud om rentebinding i tre år til 5,6 prosent. Ikke langt unna fjorårets rekordlave nivå altså. Etter vår mening er dette i seg selv god nok grunn til å slå til.

Og selv om den flytende renten synker med to prosent og forblir der, så kommer du allikevel bedre ut med Lånekassens fastrente. Og ikke nok med det, med fastrente har du i tillegg tryggheten som flytende rente absolutt ikke gir. Og attpåtil har du gevinstmuligheten som oppstår dersom fastrenten stiger - noe den forøvrig allerede har gjort. Slår du til nå, kan du tjene noen lettjente penger ved å innfri fastrentelånet dagen etter at du har sendt inn fastrentekontrakten! Og dersom fastrenten i markedet fortsetter å stige kan du bare sitte på gjerdet og se på at din "papirgevinst" stiger ytterligere.

DinSide økonomi anbefaler derfor ubetinget at du binder nå.

Effekt fra 1. juli

Lånekassens tilbud om fast rente får effekt fra 1. juli 1999. Den flytende renten er 7,8 % fra samme dato. Er du nervøs for å binde kan du vente helt til 10 juli med å takke ja til tilbudet og i mellomtiden følge med på hva som skjer i rentemarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.