Ikke velg den dyreste pakken

Mat på tube og ferdig skivet kan være enklere - men det er som oftest mye dyrere enn å kjøpe på boks eller i større pakker. Se prisforskjellene!

STORT ER MYE BILLIGERE ENN «ENKLE» FORPAKNINGER: Skivet gudbrandsdalsost koster 172 kroner mer per kilo enn den store 1-kilospakken. Foto: KRISTIN SØRDAL
STORT ER MYE BILLIGERE ENN «ENKLE» FORPAKNINGER: Skivet gudbrandsdalsost koster 172 kroner mer per kilo enn den store 1-kilospakken. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billigkjedene Kiwi, Rema 1000, Coop Xtra og Coop OBS er ganske jevne i pris - det viser våre siste pristester på pålegg og frukt og grønt.

Men du bør også passe på hvilken forpakning du kjøper, når du er i butikken.Det er store prisforskjeller på å kjøpe mat som er ferdig skivet eller i mindre og smørevennlige forpakninger - kontra de litt større forpakningene som krever at du finner frem kniven eller ostehøvelen.

LES OGSÅ: Kiwi er billigst på pålegg! Se vår ferske pristest av pålegg her

I skiver, på boks eller på tube?

Vi har sjekket prisene på en rekke produkter som du får i ulike forpakningsfasonger.

Som du kan se:

I alle tilfeller unntatt ett, er det billigere å kjøpe den store påleggspakken kontra de mindre, de som er ferdig skivet eller de som er på tube.

Det er veldig varierende hvor store prisforskjellene er, for eksempel er det kun 1,20 kroners prisforskjell på stor versus liten boks med makrell i tomat - mens det er hele 172 kroners forskjell per kilo på Gudbrandsdalsost i 1-kilosbit versus ferdig skivet.

Og unntaket vi nevnte:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer