Ikke vent for lenge

Kvinner som ønsker barn advares: Etter 35 blir det vanskeligere.

I mange land venter kvinner lengre og lengre med å få barn. Foto: Colourbox.com
I mange land venter kvinner lengre og lengre med å få barn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert hørt det før, men nå understreker ekspertene igjen at kvinner som ønsker seg en familie, burde begynne med dette før de blir 35 år gamle.

Den beste tiden å bli gravid på er mellom 20 og 35 år. Etter dette blir det langt vanskeligere, ifølge en ny rapport utgitt ved Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

Dessuten er det større risiko for at kvinner som blir gravide etter de har fylt 35 år, aborterer. Kvinner oppfordres til å stifte familie når fertiliteten er på topp, står det i rapporten.

Men i rapporten kommer det også fram at det har blitt en trend å vente…

Hei, min samboer er 38 år og barnløs. Innebærer det økt risiko for henne å bli gravid, spør mannen. Se hva Lommelegen svarer.

Les også:Denne dobler sjansen for å bli gravidSlik blir du raskere gravid

Støttes for valget hun tar

I mange land venter kvinner lengre og lengre med å få barn. Det er en rekke årsaker til dette, blant annet at kvinner tar lengre utdannelser, bygger opp karrieren sin først og blir økonomisk uavhengig, og ikke minst foretrekker mange å ha vært i et stabilt forhold i mange år før de bestemmer seg for å utvide familien, skriver det amerikanske helsenettstedet News Medical Net.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer