IKT-fagforeningene

HJELPER DEG: Finnes det fagforeninger for IKT-ansatte? Svaret er JA, og foreningene heter IT-forbundet og EL & IT-forbundet.

Publisert
Sist oppdatert

Disse to organiserer derimot ikke helt de samme gruppene av ansatte. Forskjellen er at...

 • ...IT-forbundet, som tilhører YS, organiserer flest IKT-folk med høyere utdanning fra universitet eller høyskole.

 • ...EL & IT-forbundet, som tilhører LO, organiserer særlig fagutdannede med fag- eller svennebrev.

  IKT-fagforeningene

  Ser behovet

  For to-tre år siden så de færreste IKT-folk poenget med å organisere seg. De hadde jo så gode betingelser og jobbet i en bransje i eksplosiv vekst. Heller ikke var det spesielt kult å være organisert.

  Disse tingene endret seg da dotcom-krasjet kom, IKT-bedriftene begynte å gå konkurs og mange mistet jobben. Det siste året har både EL & IT-forbundet og IT-forbundet fått flere medlemmer. IKT-folk tør ikke lenger stå alene.

  Mange har hatt og har fortsatt sikre arbeidsavtaler og opsjoner som etterhvert er blitt verdiløse. Medarbeidere har dessuten opplevd betenkelige ting som svært mye overtid uten lønn, fravikelse av ansiennitetsprinsippet ved oppsigelse, permisjon i stedet for oppsigelse og ingen hjelp til å skaffe nye jobber.

  Gå til IKT-fagforeningene:

  IT-forbundet

  EL & IT-forbundet

  IKT-Norge og Abelia (NHO) er ikke fagforeninger, og organiserer derfor ikke ansatte.

 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer